Flexibiliteit op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt blijft continu in beweging. Maar niet alleen de arbeidsmarkt, ook de werknemers en werkzoekenden blijven zich ontwikkelen. De werknemer van nu wil niet alleen carrière maken, maar ook zichzelf blijven ontplooien en gelukkig zijn met zijn baan. Je moet er tenslotte elke dag naartoe. Ben je niet tevreden met de werkzaamheden, je collega’s, je salaris of het uitzicht op doorgroeimogelijkheden? Dan kijk je verder naar wat de arbeidsmarkt je nog meer te bieden heeft. Jarenlang hetzelfde werk doen, zoals vroeger heel normaal was, dat verwacht niemand meer van je. Je wordt juist aan alle kanten gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Werkervaring

Waar een hele lijst aan verschillende werkgevers op je curriculum vitae een aantal jaar geleden nog bijna een taboe was, is dit tegenwoordig een teken van flexibiliteit en brede inzetbaarheid van de werknemer. Je doet als werknemer meer ervaring op wanneer je bij verschillende werkgevers hebt gewerkt en je kunt gaandeweg ook ontdekken wat jij zelf echt zoekt in een baan.

Zelfstandig ondernemer

Ook besluiten veel werkzoekenden, wanneer zij geen passende vaste aanstelling kunnen vinden, voor zichzelf aan de slag te gaan: ze schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel. Dan komt het natuurlijk heel goed uit als je al een redelijk portfolio hebt opgebouwd, hierdoor kom je op je potentiele klant een stuk betrouwbaarder over dan wanneer je nog geen enkel werk hebt om te laten zien. Dus, ben je nog steeds aan het jobhoppen tussen tijdelijke functies? Geen zorgen, je bent je zelf aan het ontwikkelen voor het moment waarop jouw droombaan op je pad komt.